Яскраві писанки. Рецепт пасхальних яєць на Великдень 2023: так ви точно не фарбували

Джерело:  life.nv.ua  /  14:41, 8 Квітня 2023

Як пофарбувати яйця на Великдень 2023

Яйця традиційно є символом життя та відродження, яке приходить з весною, і їх завжди асоціювали з Великоднем. Пасхальні яйця є важливою традицією у багатьох культурах, особливо в українській культурі.

Цей веселий і барвистий рецепт є простим і класичним, який сподобається і дітям, і дорослим при додаванні веселих кольорів, які обов’язково виділять великодні яйця на вашому пасхального сніданку.

Щоб приготувати пасхальні яйця, вам знадобиться один десяток великих яєць, майонез, діжонська гірчиця, лимонний сік, сіль і перець, щоб змастити яєчні жовтки, коли яйця зваряться. Також вам знадобляться чотири харчові барвники на ваш вибір, щоб надати яйцям особливого великоднього аромату.

Як пофарбувати яйця на Великдень 2023

Інгредієнти:

  • 10 великих яєць
  • 12−15 крапель харчового барвника на вибір
  • 1/3 склянки майонезу
  • 1 чайна ложка діжонської гірчиці
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • сіль, за смаком
  • перець, за смаком

Спосіб приготування:

  • Доведіть каструлю з водою до кипіння, потім додайте яйця, дайте їм варитися 10 хвилин.
  • Злийте з каструлі гарячу воду, потім наповніть її прохолодною водою та дайте крану протікати над каструлею протягом 1 хвилини.
  • Закрийте кран і залиште яйця остигати в каструлі з холодною водою на 10 хвилин. Обережно очистіть яйця від шкаралупи.
  • Розріжте кожне яйце навпіл, вийміть зварені жовтки та відкладіть.
  • Наповніть миску приблизно 2 склянками води та додайте кілька крапель харчового барвника, доки вода не стане яскравого кольору.
  • Помістіть половинки яєчного білка в миски з кольоровою водою і дайте їй просочитися протягом 5 хвилин.
  • Змішайте майонез, гірчицю, лимонний сік і приправи. Додайте яєчні жовтки та розімніть виделкою до однорідності.
  • По одному кольору за раз, видаліть половинки яєчного білка з барвника та повністю висушіть їх чистим кухонним рушником або паперовими рушниками.
  • Викладіть половинки яєчних білків на сервірувальну тарілку. Ложкою або трубкою влийте жовткову суміш у кожну половинку яйця.
  • Вгору