На Київщині заснували найбільше в Україні виробництво ревеню

Джерело:  shotam.info  /  11:27, 22 Липня 2020

Ревінь — це багаторічна трав’яна рослина, яка полюбляє добрі, не глинисті ґрунти, сонячні, але не спекотні місцини

Під Києвом вирощують найбільше в Україні поле румбамбару, або, як його частіше називають, — ревеню.

Про це пише Agravery.

Відомо, що господарство розміщене в селі Райківщина Яготинського району, де орендується 19 га, з яких 10 га — під ревенем.

Ревінь — це багаторічна трав’яна рослина, яка полюбляє добрі, не глинисті ґрунти, сонячні, але не спекотні місцини.

Фермери вивчали нішеві культури і зрозуміли, що ревінь — недооцінена та забута культура. Саме тому вирішили зайнятися його вирощуванням професійно.

Місія господарства — популяризація ревеню в Україні як культури, яка давно втрачена, але заслуговує на повагу та увагу сучасних господинь.

«Ця культура потребує рясного поливу. В нас 10 га під крапельним зрошенням. Як і всі рослини, вона має своїх шкідників та хвороби, але ми справляємось і з цими проблемами. Головне вчасно, а краще завчасно відслідковувати їх та зважувати на всі фактори ризику», — зауважує фермерка.

Планується, що плантація приноситиме урожай ще 7 років.

Збір проводиться тричі на сезон, тому рослина весь час молодіє та розростається. Головне – не давати йому квітнути та добре поливати. З одного куща виходить 0,5 кг ревеню.

Ринок збуту ревеню не в Україні, а за кордоном — країни ЄС, Велика Британія, Канада, США.

«В Україні ми продаємо ревінь у мережах супермаркетів, через інтернет-ресурси, стукаємо у двері усім переробникам ягідних та овочевих культур, виробникам кондитерських та хлібних виробів, адже ревінь — це „пиріжкова“ культура. Він поєднується з тістом у неймовірну смакову бомбу», — йдеться у повідомленні.

З ревеню виходять надзвичайно смачні джеми, соки, пастила та наповнювачі. Для локального продажу в господарстві ревінь збирається з поля, зволожується, стрейчується і в той же день відправляється замовнику.

За домашніх умов він може зберігатися близько 10 днів. Вартість — 60 грн/кг. Окрім ревеню, займаються вирощуванням солодкої кукурудзи, патисонів, цукіні, спаржевої квасолі, огірків, картоплі, гарбуза та зелені. Асортимент обумовлений попитом та бажанням популяризувати серед споживачів щось новеньке.

Вгору